Halalgarantie

Wij garanderen halal producten in onze winkel.

Onze Halalgarantie

Onze kippenvlees van is uiteraard afkomstig van slachterij. De kippen en kuikens van slachterlij worden handmatig geslacht. De slachting wordt uitgevoetd door moslims en tijdens deze slachting wordt de volgende uitgesproken:

In de naam van Allah, Allah is groot
(Bismillah, Allahoe Akbar)

De slachterij is  gecertificeerd door HQC (Halal Quality Control). Onze islamitische consumenten hebben zeker ook de garantie dat de producten van ons  voldoen aan alle strikte halal-eisen.

Het komt vaak voor de zogenoemde halal-slachthuizen in Nederland niet slachten volgens de hierboven vernoemde slachtmethode. Vaak wordt er middels als  CO2-methode (gasverdoving) gebruikt. Het RVM, raad van Marrokkaanse moskeeën Noord-Holland, heeft aangegeven dat het slachten volgens de CO2-methode niet voldoet aan de eisen die zijn gesteld aan het islamitisch ritueel slachten.

Vlees

De halal-garantie van Unal Versmarkt gaat verder dan alleen het toezien en het hanteren van de juiste slachtmethode. Daarom begint onze halal-garantie al in een vroeger stadium. Wij hechten veel waarde aan de duurzame levensonderhoud van de dieren.